MLEKO, JAJA - białko mleka krowiego laktoza żółtko jaja białko jaja

ZBOŻA - pszenica żyto jęczmień owies proso orkisz soja kasza gryczana ryż sezam kukurydza drożdże gluten

RYBY - mieszanka ryb I mieszanka ryb II flądra makrela łosoś śledź dorsz

MIĘSO - kurczak cielęcina baranina wołowina wieprzowina

WARZYWA - marchew cebula szpinak ziemniak pomidor fasola

OWOCE - jabłko gruszka truskawki maliny agrest porzeczki winogrono, banan brzoskwinia wiśnia morela pomarańcza cytryna grejfrut

ORZECHY - migdały orzech włoski orzeszki ziemne orzeszki laskowe

UŻYWKI - kawa herbata kakao miód cukier dym papierosowy

PYŁKI - leszczyna wierzba olcha brzoza babka żyto kukurydza bylica lebioda lipa sosna świerk trawy ambrozja

INSEKTY - pszczoła osa komar

SIERŚĆ ZWIERZĄT - wół koń pies kot świnka morska wełna owcza gęsie pierze królik papuga

ROZTOCZA - roztocze kurzu domowego roztocze mąki

GRZYBY - mieszanka grzybów I mieszanka grzybów II candida albicans alternaria cladospory